Muggenveldweg 7

Muggenveldweg 7

Muggenveldweg 7 
O 319

Auteur:
Evert de Jonge

 

Inhoudsopgave:

  Inleiding

  Soms is het puzzelen hoe een persoon eigendomsrechten verwierf van een boerderij, dat is ook hier het geval, alleen handelt het hier om meerdere personen.

  Muggenveldweg 7 voorzijde-1
  Muggenveldweg 7

  Aan de Laarstraat

  In 1812 verkochten Anthonij Slijkhuis, wonende Terwolde, Tijmen Jans van den Esschert en Hendrik Hengeveld deze boerderij aan Janna van Zuuk, wonende te Voorst.

  Zij verkocht de boerderij 10-7-1818 bij de notaris in Twello aan Hermannus Rozendal & Gerritje Krijgsman.

  In 1832 was Hermanus Roosendaal volgens het kadaster eigenaar. De schrijfwijze is weliswaar anders, maar het handelde om een en dezelfde Hermannus. Vreemd genoeg werd hij ook wel Berend genoemd, onder andere bij een veiling van de boedel in 1845. Die was nodig in verband met zijn overlijden.

  In de akte werd aangegeven dat de boerderij niet verkocht werd, maar later werd verkocht aan de zoon van Hermannus: dat moest Jan zijn die in 1866 pas werd geregistreerd als eigenaar.

  In 1872 werd het kadastrale nummer na een hermeting O 1134.

  Tellegen

  Omstreeks 1890 werden Gerrit Tellegen Willemsz & Hendrika Steenvoort eigenaren. Zij waren in 1891 te Epe in het huwelijk getreden, hij als zoon van Willem Tellegen en Janna van Laar, zij als dochter van Hendrik Steenvoort en Leentje van Assen.

  Na zijn overlijden in 1912 werd zijn weduwe na een boedelscheiding eigenaresse. Zij overleed in 1937.

  In 1919 werd de boerderij overgenomen door de zoon Hendrik Tellegen Gerritsz. Een jaar later trouwde hij te Epe met van Gerritje van Loenen, dochter van Gerrit van Loenen en Leentje Jonker. In 1938 werd er verbouwd.

  In 1966 werd hun zoon Gerrard Tellegen, geboren 1929, eigenaar, maar na een boedelscheiding zijn broer Hendrikus Tellegen, geboren 1925, & Hermanna Johanna Veldhuis.

  In 1986 werd de boerderij verkocht.

  Achterzijde boerderij Muggenveldweg 7

  Bronnen

   
  Streekarchief Epe:  Kadaster
   

  Boerderijen en woonhuizen – Muggenveldweg

  Geen reactie's

  Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.