Anthonie en Eva waren beiden geboren in het ambt Epe. Hij was een Emstenaar, zij een dochter van Jan Hendriks, die de bijnaam hardloper had. Mogelijk was hij een zogenaamde lopende bode; een persoon die voor de autoriteiten boodschappen rond bracht.
Zij waren in 1789 in Epe getrouwd en zouden een handvol kinderen krijgen waaronder Jan(nes).
Twee jaar na hun aankoop kregen Anthonie en zijn vrouw onuitgenodigde gasten. In 1797 werden drie soldaten ingekwartierd. Zij waren niet de enigen, want in het hele ambt Epe kregen de inwoners daarmee te maken. Het zou er niet bij blijven, want in de Bataafs-Franse periode (1795-1813) trokken voortdurend soldaten door de Nederlanden. Toen in 1813 een inwonerslijst werd opgemaakt, werd Anthonie genoteerd als geboren in 1751 en van beroep landbouwer.
Het echtpaar zou vanaf 1795 nog geregeld aankopen doen. In 1798 een schepel zaailand in de Kruithof en ¾ morgen hooiland in de Berenhorst,. In 1799 een schepel in de Dalakkers, twee schepel elders in Westendorp, twee schepel aan de Vaassenseweg. In 1802 een schepel aan de Vijgekamp; in 1804 1 ½ morgen aan het Lankmoes. In 1805 een mud zaailand in het Dwarsland; 1 ½ schepel in het Molletje; drie schepel in het Euland. In 1809 1 ½ schepel aan de Laarstraat, alles in Emst. In sommige toponiemen zijn straatnamen anno nu te herkennen.
In 1811 bleek, dat zij ook nog via een erfenis een aandeel in de boerderij Het Wieltje hadden, dat verkocht werd.
In 1827 werd het overlijden van Eva Jans (Hartloper) bij de gemeente Epe geregistreerd, waarbij als woonplek huisnummer 269 (dat moest 266 zijn) aan de Loobrink werd opgegeven. Een jaar later zou weduwnaar Anthonij en zijn kinderen Hendrik, Jan, Jannes, Petertje, Elisabeth en Janna de boerderij en het land veilen.
In de akte d.d. 25-7-1828 werd gesproken van een huis en erf, nr. 266, aan de Lobrink, met als belending noord, oost en west de gemene weg en zuid Jan Derks van Emst.
Koper was zijn zoon en hun broer Jan van de Vlekkert, die voor 1350 gulden eigenaar werd. Tevens werden nog diverse stukken land waaronder Het Paddegat op Emsterenk, groot 28 roeden verkocht.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.