De geschiedenis van Emst

Hartelijk welkom op de site van de werkgroep plattelandsgeschiedenis Emst. Deze werkgroep is gekoppeld aan de historische vereniging Ampt Epe. De groep richt zich uitsluitend op de geschiedenis van Emst. Naast de geschiedenis van het dorp en zijn omgeving vindt u ook de geschiedenis per boerderij en van bijzondere locaties. Daarnaast zijn verhalen over het leven van inwoners van Emst opgenomen en zijn er relevante foto’s te zien. Omdat de geschiedenis nooit af is, zal de website voortdurend worden aangevuld met binnenkomende informatie. Ook u wordt uitgenodigd om informatie aan te dragen en foto’s beschikbaar te stellen.

Laatste toegevoegde artikelen

Op de pagina “Over” vindt u informatie over onze werkgroep en de doelstellingen.

Op de pagina “Historie” vindt u de geschiedenis van het landschap, het ontstaan van het dorp, de landbouw en sociaaleconomische aspecten.

Op de pagina “Boerderijen” vindt u informatie per boerderij ingedeeld per straat.

Op de pagina “Bijzondere objecten” wordt de geschiedenis van bijzondere gebouwen en activiteiten behandeld

Projecten

Op de pagina “contact” kunt u ons op twee verschillende manieren benaderen. Via een mailbericht kunt u de webbeheerder vragen stellen of informatie toesturen. In het gastenboek kunt u een bericht achterlaten, maar dat blijft wel zichtbaar op de site.